به گزارش خبرنگار مهر، محمد وحید قلفی صبح یکشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل سازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر بالغ بر دو هزار و ۷۰۰ تشکل روستایی کشاورزی در سطح کشور مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه اغلب تشکل های روستایی کشور تشکل های ۵۰ ساله هستند، بیان کرد: به طور متوسط در دوره چهار ساله ۱۰ درصد تشکل های روستایی کشاورزی کشور افزایش یافته است.
وجود ۱۱۰۹ صندوق خرد زنان روستایی در کشور
عضو هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی ایران همچنین از وجود یک هزار و ۱۰۹ صندوق خرد زنان روستایی در کشور خبر داد و گفت: طی چهار سال گذشته خریدهای تضمینی توافقی و حمایتی از ۳.۵ میلیون به ۹ میلیون تن افزایش داشته است.
قلفی با اشاره به اینکه کار جدیدی که امسال در سطح خراسان جنوبی انجام می شود خرید توافقی زعفران است، عنوان داشت: ورود سازمان تعاون روستایی به بازار برای تعادل بخشی قیمت است و تازمانی که نیاز باشد حضور خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی در مقطع فعلی در یکی از بهترین وضعیت های خود در حال طی مسیر است، بیان داشت: در حوزه اقتصاد مقاومتی بخش کشاورزی ظرف سه سال گذشته خوش درخشیده است.
عضو هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی ایران، رویکرد دولت به بخش کشاورزی را بسیار درخشان دانست و گفت: هرچند در این حوزه در بخش های مختلف آب و خاک ناملایماتی وجود دارد اما دولت در سرمایه گذاری های خود تلاش قابل توجهی طی دوره ۹۲ تا ۹۶ به انجام رسانده است.
سیاست های اقتصاد مقاومتی به بخش کشاورزی به شکل درخشان کمک کرد
قلفی اضافه کرد: سیاست های اقتصاد مقاومتی به بخش کشاورزی به شکل درخشان کمک کرده و نظام قانون گذاری نیز حمایت های جدی از بخش کشاورزی به عمل آورده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر تمامی بسته بخش کشاورزی از مرحله مزرعه تا سفره در وزارت جهاد کشاورزی تعریف شده است و در نوک پیکان آن نیز سازمان تعاون روستایی قرار دارد.
عضو هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی ایران تأکید کرد: با مجموعه هدفگذاری ها و اقدامات انجام شده با وجود تمام مشکلات و ناملایمانی که در حوزه تامین منابع وجود دارد بخش کشاورزی امروز در بهترین وضعیت خود قرار دارد.
قلفی با اشاره به اینکه پس از ابلاغ سیاست های کلی اصل ۴۴ مقام معظم رهبری در این دولت نگاه هدفمند به بخش غیردولت و تشکل ها انجام می شود، عنوان داشت: این بار فقط دولت نیست که در حوزه واگذاری وظایف به بخش غیر دولت و تشکل ها استقبال می کند بلکه سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، نوع قانون گذاری در مجلس، نوع سیاست گذاری های دولت و نوع دیدگاه شخص وزیر جهاد گذاری در این راستا است.
وی با بیان اینکه این امر فرصت مغتنمی برای ارتقاء توانمندی شبکه ها و بخش های غیر دولتی است، بیان کرد: اگر قرار است اصل ۴۴ به صورت جدی اجرا شود باید تشکل ها در این مسیر توانمندی خود را نشان دهند.
فعال شدن بخش صنفی در حوزه قیمت گذاری محصولات کشاورزی
عضو هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی ایران همچنین بر ایفای نقش اصلی تشکل ها متناسب با وظایف ذاتی بخش کشاورزی تأکید کرد و افزود: باید در حوزه سیاست گذاری و برنامه ریزی ظرفیت های یکدیگر را به صورت تعاملی جست و جو کرده و فعالیت های خود را بر اساس این منطق تنظیم کنیم.
قلفی ادامه داد: علاوه بر این باید تشکل ها قدرت برنامه ریزی و برنامه پذیری برای فعالیت های گسترده بخش کشاورزی داشته باشند.
وی با بیان اینکه اگر این اتفاق صورت گیرد می توانیم انتظار داشته باشیم از این پس تشکل ها نقش جدی در مجامع تصمیم گیری و سیاست گذاری داشته باشند، افزود: امروز در سازو کارهای جدید به دنبال این هستیم که بخش صنفی را در حوزه قیمت گذاری محصولات کشاورزی فعال کنیم.
عضو هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی ایران اضافه کرد: اگر تشکل ها، مدیران ارشد استانی و مدیران بخش کشاورزی دست به دست هم دهند قادر خواهیم بود هدف های مورد نظر برای توسعه بخش کشاورزی را محقق کنیم.
نظر شما